Gorsetråket 64, 7340 Oppdal
936 70 550
sverre@loeng.net

Guides1. juli 2021by sverrelpØke trafikken på nettsiden

For liten trafikk til nettsider og nettsider som faktisk konverterer besøk til nye kunder er to utfordringer som er felles for de fleste av våre nye kunder. Alt for mange nettsider er «pene» å se på, men de virker ikke. Selv om designet er aldri så flott. Det andre problemet er at selv om nettsidene er aldri så funksjonelle med mye relevant og god informasjon, så blir de ikke besøkt. Det er alt for lite trafikk. Derfor trenger mange hjelp til å få mer trafikk til nettsidene sine. 

En god funksjonell nettside er avgjørende for å øke salget og gi potensielle kunder informasjonen de trenger for å bestemme seg for å kjøpe dine produkter eller tjenester. For å lykkes med dette trenger du trafikk til nettsiden din. Klarer du å få mer trafikk til nettsidene dine, øker dine sjanser til å konvertere de som er interessert til nye kunder.

Men hvordan gjør du det? Her er får du 9 grep du kan ta for å få mer trafikk til nettsidene dine.

Har du en nettside med godt design og innhold kommer du et stykke på vei. Blir du ikke funnet på søk, «finnes» du ikke. Du må derfor ha grunnleggende kunnskaper om søkemotoroptimalisering. (SEO). De aller fleste kjøp i B2B starter nemlig med et Googlesøk. Det samme gjelder også for mange produkter og tjenester som etterspørres av privatpersoner. Se bare på dine egne kjøpsvaner!

Kunnskap om SEO er derfor en forutsetning om du skal komme øverst på resultatlista i Google. Når noen søker etter problemer som du med dine produkter og tjenester kan løse, er det din nettside som skal dukke opp!

I tillegg bør du bruke markedsføring i sosiale medier og på e-post for å tiltrekke deg potensielle kunder.

Dette er punktene du bør fokusere på for at nettsidene dine skal gi deg flere kunder:

  • Responsivt design og høy hastighet på nettsiden
  • Landingssider og Call to action (CTA)
  • Innholdsmarkedsføring
  • Søkemotoroptimalisering (SEO)
  • Google Ads
  • Displayannonser
  • Markedsføring sosiale medier
  • E-postmarkedsføring
  • Analyseverktøy

De fire første punktene går ut på å optimalisere nettsiden din. De de fire neste punktene handler om annonsering og markedsføring. Det siste punktet handler om å analysere resultatene av de andre stegene. Noen av disse grepene vil kunne gi deg flere besøkende med en gang, mens andre vil kunne gi deg mer trafikk til nettsidene dine over tid.

Share